Vīriešiem iesakāma recepte

0
34

Tatjana Baļvas

Populāro frāzi “vīrieši nedejo” varētu pielīdzināt apgalvojumam “vīrieši negatavo ēdienu” (protams, tikai tādā gadījumā, ja tiek ignorēts fakts, ka lielum lielais profesionālo pavāru vairākums un absolūti visi pasaules labākie šefpavāri ir vīrieši). Katram no man pazīstamajiem kavalieriem ir vismaz viens kroņa ēdiens, kas efektīvi palīdz iekarot sievietes sirdi. Tīrais mīts ir arī tikpat populārā sieviešu atruna “pēc sešiem es neēdu” – mums taču arī un ne mazāk kā vīriešiem patīk labi paēst. Taču fakts, ka vakariņas Viņš uzbūris ar savām rokām, jau pats par sevi var piespiest meiteni kapitulēt. Ieteikšu tikai vienu ļoti vienkāršu, bet jebkurai kompānijai un visiem dzīves gadījumiem piemērotu recepti.

RĪSI AR JŪRAS VELTĒM

Kas jānopērk:

  • Rīsi, ideālā variantā – Arborio šķirnes.
  • Saldētu jūras velšu (tīģergarneles, mīdijas čaulās, kalmāri, astoņkāji) mikslis.
  • Terijaki mērce.
  • Sauss baltvīns.
  • Čili pipars.
  • Citrons.
  • Sāls.
  • Olīveļļa cepšanai (ne tā, kurai uz etiķetes rakstīts Extra Virgin).
  • Piecu veidu piparu maisījums vai svaigi malti melnie pipari.

Ko darīt:

  1. Pannā ar augstām malām izkausēt sviestu, iebērt visas jūras veltes un uzlikt tai vāku. Atstāt uz mērenas uguns tikmēr, kamēr no produktiem nav pilnībā izdalījies ūdens. Noņemt vāku, noliet atlikušo ūdeni, pievienot baltvīnu un, pastāvīgi maisot, sautēt, līdz izgarojušas 3/4 šķidruma. Pievienot Terijaki mērci, apmaisīt, samazināt uguni līdz minimumam un pasautēt vēl vienu minūti. Aprasināt ar citrona sulu, pievienot smalki sagrieztu čili piparu, noņemt pannu no uguns, pārklāt ar vāku un nolikt pie malas, lai pastāv. Svarīgi ievērot, ka mērces nedrīkst būt par daudz, tomēr “jūras briesmoņiem” jābūt pārklātiem.
  2. Paralēli novārīt rīsus līdz stāvoklim aldente – lai graudi būtu lipīgi, no ārpuses mīksti, bet iekšpusē mazliet pacieti. Tāpēc vislabāk piemēroti būs tieši Arborio rīsi. Neaizmirstiet ūdenim piebērt mazliet sāls.
  3. Pasniegt dziļā šķīvī: rīsi, jūras veltes ar mērci, svaigi malti pipari.

Vācu vīns – sausais Rīslings (nevis pannā, bet glāzēs) – ar šo ēdienu saderēs ļoti labi.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY